alchimii, întîmplăt~oare(¿)

domenichino_La_fanciulla_e_lunicorno_det_1602

Lumea în care părem a trăi e fascinant aiuritoare :) acelora care încă nu cred ce din Poe de-atîtea ori le-am citit să recitească, de vor, visul din visul mai mare..

Acelora care cred în întîmplări.. acelora care cred mai puțin mirîndu-se doar.. acelora care vor.. acelora care nu știu că vor.. încă.. un strop de magie.. poate învie în trecătoarea lor cale.. sorbind Alături de mine din amăgitoare atît de dulce licoare533000_3418930832247_2013457967_n .. (blîndeți amînate de alchimie & fatazie)

“Credeţi voi, oare, că ştiinţa s-ar fi născut şi ar fi înflorit vreodată, dacă nu ar fi fost înaintea ei descîntătorii, alchimiştii, astrologii şi magicienii; cei care, prin prezicerile şi şaradele lor au trebuit să izvodească mai întîi setea, foamea şi gustul pentru puterile ascunse şi interzise?”¿ (Ştiinţa voioasă- cap 4/300, “Preludiile ştiinţei”  –  Friedrich Nietzsche)

Sibyl_Domenichino

se face pas cu pas.. dar s-a pornit(e drept .. abrupt) mărturisește cineva care a fost de față dintru început

“Trebuie să mai porţi încă în tine un haos spre a putea să aduci pe lume o stea dansatoare. Vi-o spun: voi încă mai purtaţi un haos în voi.”-(“ Aşa grăit-a Zarathustra” , partea I, Friedrich Nietzsche)

  (Fecioara şi unicornulA Sibyl –Galleria
Borghese-, 
& la Sibilla persica de Domenico Zampieri, zis Domenichino)

-DEcuPAJE-
Reclame

9 gânduri despre “alchimii, întîmplăt~oare(¿)

 1. De luat aminte. Deci cea de a doua e o Sibila Persana !
  Vestimentatia mi se pare mai mult europeana. Trebuie sa caut o imagine cu rezolutia foarte buna sa vad ce reprezinta placuta de pe turban.

 2. Atât de sibilinice sunt unele din postările tale încât îmi sparg capul și caut înțelesuri câte o juma’ de zi ca să pricep și eu ceva. Uneori reușesc, alteori nu, de aceea îmi plac, probabil, atât de mult!

 3. :)) NE PROPTIM acuma în ironia sibillă a X-ei? îi puteam zice ăla de la Maglavid, Pythia, Piranda.. la, la, la.. întîmplător am găsit-o pe dumneaei povestind despre înteriorul haotic
  ce nu-i clar cînd zic : viața pe care-o avem, ”în contextul actual”:)), e o mare mizerie! hai să ne-o ajustăm, dacă vrem-știm-putem.. e.t.c., cu un dram de ”altceva”. Că-i zicem magie, artă & poezie, orice ne rupe de urît(ul).. din noi/de din afara noastră..
  excepțional era, dacă ar fi să remarc eu ceva la ce-am citat aici, să-ți placă adusul în lume a STELEI DANSATOARE !!! ”Trebuie să mai porţi încă în tine un haos spre a putea să aduci pe lume o stea dansatoare. Vi-o spun: voi încă mai purtaţi un haos în voi” ..
  N-AM SĂ MAI FOLOSESC simboluri aiuritoare
  și-așa mă cenzurez de numa :))

  1. Cellisima, te rog, ia intervenția mea exact așa cum este, excluzând orice tentă de ironie din partea mea (cel mult un pic de autoironie, și aia amară). Asta din cauză că haosul din mine, dacă n-a devenit deja, este pe cale să devină total inept, inapt a mai aduce pe lume o stea dansatoare, fie ea și o steluță cât de mică. De aici dificultățile mele de înțelegere pe care le contracarez considerând că relevațiile tale au asupra capacității mele de a înțelege efectul razelor de lună din pozia lui Blaga:
   „şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
   nu micşorează, ci tremurătoare
   măreşte şi mai tare taina nopţii”
   Ori cum să nu-mi placă această „metarealitate”?

   1. :)) oricui îi dau eu voie mă poate ironiza
    glumesc! am voie, da?
    precum știm eu nu am ”talente” : nu știu a scrie, nu jinduiesc a poeza, nu fac cipcă virtuală și nici reclame la orice ori ce va
    ce fac eu? frec menta p-aici jucînd cu ce mai rămîne din nimicul pe care-l pot avea
    ai priceput din ce nu zic tot ce se poate avea
    este o stradă închisă, pentru mine, într-un oraș desuet care visează să fie un burg inocent
    dar nu-i :)
    îți mulțumesc că treci cînd ai vreme p-aici ..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s