Breaking news

DE LA RĂSĂRITO să rîdeţi. Nu, încă nu-s bine cu totul dar am depăşit primele faze.

Adică: am pus camera web şi m-am spovedit. Doar ştiţi că în zilele noastre(?) nu te mai spovedeşti trestiilor care, bătute de vînt, îţi duc vorbele-n patru zări. Şi eu nevorbită nu pot. Nu ţin răul în mine, îl exorcizez mai ceva ca pe un ghimpe sau o gîză intrată accidental, ori voit, în orice înseamnă mine.

EXIT! EJECT! ETC. toate americanismele,pe care le detest din rărunchi şi cînd dau afară din mine şi din viaţa mea ceva le folosesc copios tocmai pentru că le detest.

Camera web e pe post de Înger purtător de mesaje. Şi totul e controlat. Bine, am şi văzut o tonă de filme de profil(Oana, Push mi-a plăcut da’ numai pentru  că-mi place mult Dakota şi Honk Congul, în rest… vorba unei amice: „naiba ştie ce filme ar mai putea să-ţi placă ţie”. Are dreptate, greu mă mai poate mulţumi pe mine vre-un film. Şi o carte. Greu de tot).

Cum ziceam, am fost sadică cu. Da’ rău. Am eu pe cineva care se dă „de specialitate” şi ori de cîte ori fac o „cădere de tensiune” îi „fac apel”. Nu-i lîngă mine, fizic, da’ e strict necesar să ne holbăm unul la celălalt că altfel nu se poate cu mine. Uneori îmi vine să cred că din pricina căderilor mele, rare dar bune, şi-a luat bietul om cîmpii şi a plecat unde-a văzut cu ochii(ai lu’ nevasta lui ochi da’ frumoşi şi dragi şi mie şi lui; ea e prietena mea). Glumesc, desigur. Era o mică mirare, de data asta, dar cu mine nimic nu-i sigur niciodată. În stări(nu, nu sunt labilă psihic dacă la asta vă gîndiţi, sunt doar extrem de impulsivă şi empatică la extrem).

„Păi, abia ce-am plecat, te-am lăsat în bună regulă, ce ai iar?”, ţipă Camera Web „specializată”. „Am pă dracu’, am păţit ca indienii ăia din banc, m-a pus naiba să iau trenul, m-au dat jos din el că circulam, normal, fără bilet şi acuma stau ca proasta pe peron aşteptînd să-mi sosească sufletul”. „Uf, Doamne”(C.W)…

Trec peste alea cu:

-de fiecare dată cînd primeşti o lecţie de viaţă Cineva ţi-o dă nu ca să te pedepsească ci pentru a vedea(tu) cît de evoluat eşti. Niciodată nu ai să primeşti o lecţie mai mare decît poţi duce. Vei primi şi „ajutor”, niciodată Cineva nu te lasă singur. Niciodată. Dacă ştii să „vezi” ajutorul, treci lecţia şi evoluezi. Dacă nu… ghinion! cazi examenul şi o iei de la capăt. În altă viaţă. Bun, toate astea sunt cunoscute şi aplicate şi repetate. Scopul e doar evoluţia(cei care nu ştiu, nu pot şi nu înţeleg se aleg cu  involuţia, normal).

– paşii aproape de cei pe care-i fac ăia la A.A. ori în cam toate terapiile de dependenţă: am fost chestionată la paşi(doar îi ştiam, am mai spus că-mi provoc singură dependenţe pentru a mă testa cît de puternică sunt în a le depăşi… ceea ce nu recomand, da’ chiar de loc, celor neantrenaţi în dependenţe).

So,

-mi-am recunoscut „dependenţa”(p 1)

-am declarat-o public(p2)

-am cerut ajutor(p3)

-am intrat în „custodia” Îngerului Îndrumător(p4)– aici merge şi cu Arhangheli că Îngerul meu e cam scos din minţi în ultima vreme şi a primit „medical” de la Şefu’ lui pe linie ierarhică. Aşadar am rămas în custodia A.Gabriel. E, o idee, cam verde(pentru „gustul” meu) dragul de el dar asta  nu-i de nasul meu. Adica nu am cum să fac alegeri(de data asta). Eu fac doar paşii obligatorii. Punct.

-am eliminat „sursele perturbatoare”(p5)

-am schimbat tot ce era legat de sursa dependenţei(p6)– în curs de desfăşurare şi habar nu am cît o să dureze.

Nu ştiu cîţi paşi o să am de făcut de data asta. Numărul lor se schimbă de fiecare dată cînd fac cîte una. Asta nu hotărăsc eu. De fiecare dată Supraveghetorul e cu datul, număratul, verificatul. Uraţi-mi să mă descurc poate scap cu mai puţin de 20.

De aia vă ziceam, la început, încă nu sunt bine. Sunt într-un fel de sevraj, atent şi competent monitorizat.

Şi nu, aia cu „munceşte pînă la epuizare, să uiţi”, aromoterapia, meloterapia, zooterapia, caritatea, ieşirile în peisaj, întîlnirile cu tot felul de indivizi, socializarea în general… mă rog, toate rahaturile recomandate în general nu ţin. La mine. Sunt atipică şi le ştiu, le-am testat pe alţii de prea multe ori. Cu mine ăia cu diplomă în psihologie îşi pierd pîinea. Vai mama lor.

Ca să închei, că şi-aşa am bătut destul cîmpii, vă zic(din iubire de voi că ştiu că vă pasă, am să vă dau dovadă curînd… sper) vă mai spun doar atît:

Spovedania cu C.W. se încheie, invariabil cu „Gata, am plecat să mă îmbăt, tu eşti în stare să scoţi din minţi şi ciborgii „(omul nu a băut de la 5 ani strop de alcool că… nu pot să zic de ce; aşa că fraza nu are acoperire practică, o zice doar să scape de mine, pe la un 4-5 a.m ora noastră).

Să-mi treceţi cu vederea toate cîte vi le-am spus.

Vinovat e OMU’, pe el să-l pedepsiţi că-i la a doaua abatere(a mea) deja.Mi le  sancţionează şi nu i-am decriptat încă secretul. Cum puii mei îţi reuşeşte Nicu? Aia cu lăsatul cheii ştiu, am fost luată prin surprindere, dar acum?

Vinovată-i şi OANA, prima şi singura care mi-a dat telefon da’ numa să mă „înjure”(e mare lucru un telefon dat, nu se transformă în mitralieră ca în bancul „ăla”; niciodată). Ea, eu şi Omu’ suntem fraţi. De ultima cireaşă.

Vinovată-i ELIZA am reuşit hohotele alea pînă la urmă şi, poate, butoiul s-a mai golit cu o căpiţă de sentimente care s-au dus pe apa sîmbetei.

Vinovată e X, pentru că ştie, atîta doar… deşi eu chiar cred în minuni încă nu am evoluat destul să mi se şi întîmple

Vinovat e FLAVIUS, pentru că ştiu

Vinovaţi mai sunt cîţiva dar nu-i pot numi, sunt tăcuţi, dar sunt mereu aici. Tăcuţi dar la fel şi egal de vinovaţi.

O să vă pară rău că m-aţi rîcîit. ASTA E O AMENINŢARE. Problema voastră, eu v-am avertizat. Să nu vă pară rău dacă o să vă dezamăgesc. Sunt sub tratament şi nu răspund de nimic.

P.S.- extrem de important, pentru mine:

LANTERNATIVA: îţi dau dreptate absolută ;) blogosfera e un imens spanac dar dacă tu şi încă cîţiva îl populaţi nu pot sta departe de „felul” ăsta. Şi nici de voi. Duc tava dar nici nu-mi pasă. O să învăţ pe lîngă cei ca voi echilibrul. Sper.

ADDENDA: Amicul meu Emil mi-a făcut safteua, m-a surprins într-un moment de intimitate :lol:

Are drepturi rezervate dar mi-am promis că mîine trec pe la el „să-i mulţumesc”

cellaaaaaa :)

Anunțuri

34 de gânduri despre “Breaking news

  1. Belle de Jour
   cui? că n-am nici un merit
   „înjurături” celor menţionaţi expres şi cu linkuri, tot ce-i posibil să regrete amarnic :lol: ori să-i dezamăgesc

  1. Dl.V.
   trimit unu’ acuşi dacă-i cazul, daţi un nr. de cont
   literatura cere sacrificii, văicărelile mele-s o ceapă degerată recunosc

  1. Oana,
   la mine „înjurat” şi „rău” au alt sens măi… dacă n-ai şti ţi-aş zice
   dar ştii prea bine ;)
   mă mir că n-ai sughiţat dimineaţă, poate era în somn şi nu ţi-ai dat seama :lol:

 1. Pai tocmai am fost pe blogul cuiva care deplangea moartea motanului propriu.Si mi-am amintit ce jale a fost la noi cand ne-a murit motanita la matusalemica varsta de 14 ani….
  In plus m-a deranjat rau cineva ieri la mine pe blog. Si e caldura mare la noi si as vrea sa ies un pic da m-a lovit o sfanta lene… :)

  1. uneori moartea animăluţului care ţi-a fost aproape are corespondenţa morţii unei părţi de inimă
   niciodată oamenii(şi spun truisme) nu au să-ţi fie atît de apropiaţi, oricît i-ai iubi
   numai cine nu are nu ştie şi ăia-s de compătimit
   pe mine nu mai are cum mă deranja nimeni pe blog, am hotărît: întîi îi dau dracului(cu subiect şi predicat, aşa să nu aibe dubii) şi faza 2 îi trimit unde li locul.punct!
   şi dacă astea două nu merg am planul B, m-am cam săturat şi eu de mizeriile ălora care din lipsă de ocupaţie şi viaţă personală stau călare pe viaţa altora, trăitorii doar în biţi îmi fac greaţă şi am hotărît că bunul meu simţ are o limită; o ştii pă aia: decît să moară mama mai bine moară măsa sa; ura şi la gară; atîta bun simţ cu neamu’prost îi face să creadă că au drepturi doar pentru că-s biţi-anonimi ori cu personalitate multiplă(cred, unii)
   eeee…
   lasă lenea şi calculatorul în puii mei ; ieşi dintre patru pereţi, acu!
   ia şi aparatul cu tine şi fă-ne poze, hai… valea :lol:

 2. Pisica noastra a venit intr-o perioada mai dificila in familie si indraznesc sa cred ca ne-a fost de mare ajutor tuturor.
  O sa ies, doar ca ma urnesc mai greu.. Aparatul foto e tot timpul pregatit in „papornita”, doar ca-l cuprinde uneori si pe el lehamitea… :P

  1. ştii ce cred eu, am certitudini de fapt, animalele ne sunt trimise
   cît despre aparat, ai pereche :lol: şi al meu e tot timpul la mine(în scopuri „terapeutice”) deşi eu ador doar fotografia alb/negru şi cu predilecţie sepia

  1. Floris,
   DA! eşti una dintre linişti şi de mulţumit eu sunt cea care a făcut-o, de fiecare dată; şi asta o ştim amîndouă de ce că nu-i de azi de ieri

 3. „Şi nu, aia cu “munceşte pînă la epuizare, să uiţi”, aromoterapia, meloterapia, zooterapia, caritatea, ieşirile în peisaj, întîlnirile cu tot felul de indivizi, socializarea în general…”
  Asa, asa CELLA, AROMOTERAPIA sigur da rezultate. Vezi a stii!!!
  Sigur te simti bine, se simte ca te simti mai bine1 O seara cat vrei tu de ok..ooops, detesti americanismele….atunci: cat se poate de in regula! :P

   1. ce-ar putea face decît gingăşii: seurcă pe perdele, distruge frunzele la plantele mari, îşi decimează jucăriile, se ascunde-n dulapuri :lol:
    şi muşcă oamenii răi ;)

  1. dacă zici O.H.(ocin haraşo) e în regulă
   niciodată oke ăla :-P
   şi… sunt în tratament nu-s bine dar cînd o să-mi pierd şirul ţac, taie „asistenţa” legătura
   la mine nu dă nimic rezultate Mi, doar iubirea ;)

 4. servus
  :) te descurci! stiu eu ca te descurci :) am doar o strofă pentru tine, nu, nu e de-al meu e de-al lui Petre Stoica şi-l ţin minte, mi l-a spus un amic odată cînd… acoperişul lumii ca şi podeaua lumii mi se păreau totuna ;:
  „dincolo de marile catastrofe
  există o culoare a vinului
  există o certitudine cu penaj de pasăre galbenă”
  Toate cele bune!
  O seară frumoasă!

  1. toate-s totuna Flavius dar n-am de ce să nu te cred, ce-i o inimă? ce-i un suflet?
   pretext de reclădit…
   catastrofele-i transformă pe unii-n stăpînii lumii, ei probabil le şi născocesc
   am să mă gîndesc la pasărea aia galbenă, serios
   cele, doar bune, înapoi ţie
   seară? încă aud greierii… o fi frumoasă, poate

 5. CELLA
  Ai pornit trenul, brusc, nici tu un tignal acolo?! o fluieratura … Coborasem dupa tigari si apa, cand un cersetor balbait, dupa ce ii dadusem si ultimul ban, tot incerca sa-mi spuna, tragandu-ma de haina, ca trenul meu, adica al tau, pleaca din gara …i-am mai vazut doar felinarele … Se poate ? Uite, ca se poate! Spune-i tuciuriului, mecanicului ca-l strang de gat! Am gasit o drezina, pedalez, sunt in urma ta … :D

  1. Nicu,
   stau în loc :lol:
   verifică-ţi ceasul să vezi de cînd am tras alarma :( … şi nu o dată ci de două ori
   cred că erai cu ochii după blonde şi m-ai uitat în tren cu stupu’-n braţe, da’ nu-i nici un bai, ai ajuns :lol:
   pun de cafea? îi dăm şi tuciuriului că o să-i trebuiască… la condus drezina, tu nu mai ai nevoie de ea

 6. fusesem de dimineata, erai in meditatie, deja ma obisnuisem cu noua ordine … am plecat pe clocauri, urma sa mai trec … da, te-am vazut ca ai umblat la stup, nu te-am prins, decat tarziu, mi-am gasit un alibi … iti sta bine cu stupul in brate, dar stramteza urdinisul ca vin viespile la miere …
  ms de cafea, e buna si dimineata, ma intremeaza …
  sa stii ca ziua de astazi ne este ca aceea de ieri si nici ca aceea de maine (mama ce adevar am spus!)…Pa! :D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s