Filme

Relaţia mea cu FILMELE este una destul de tensionată. Nu o dezvolt că-i complicată rău şi nu vreau să plictisesc pe nimeni. Zic doar: exclud comediile(mai văd rar cîte una dar şi atunci mă plictisesc după prima jumătate de ceas şi renunţ) şi filmele „de acţiune”(ce denumire, gizăs, au ăia care le clasifică o imaginaţie că mi se strepezeşte simţul estetic).

Vinerea primesc constant FILME. Am să am un sfîrşit de săptămînă Nicolas Cage, că aşa am hotărît. Eu şi starea mea.

Cum nu aveam răbdare(un mare şi important defect al meu) pînă azi m-am apucat, ieri, să-mi fac trieri în mapele cu filme. Cine m-o fi pus nu ştiu dar ştiu că rău a făcut. Să-i fie de cap.

În mapa cu „De consolat amice tute” am găsit diverse titluri care nu îmi spuneau mai nimic că nu-i genul meu… mapa aia.

Şi, pe sistem ce faci cînd n-ai ce face? mi-am pus în player un film pe care scrisesem, habar nu mai aveam cînd şi pentru cine, „Autism-I.I.”

Filmul era ĂSTA şi I.I, mi-am amintit (re)văzîndu-l(nu, nu pînă la capăt că întotdeauna mă opresc la timp, zic eu) era: iubire interzisă.

Nice!(care se poate traduce în toate modurile posibile dar mai ales în „n-ai să vezi”).

Mi-am amintit şi de amica tută şi de toate discuţiile despre iubiri imposibile.

Ea avea una gen facebook şi reviste de fete, d-alea cu „sfaturi practice” şi întrebări retorice de-ţi stă ceasu’ ori poţi muri naibii de rîs dacă nu eşti atent:

„Am fost întotdeauna de părere că iubirea… e iubire. Veche de când lumea şi mereu nouă… Poate că te „loveşte” sau te învăluie subtil, poate că-ţi stârneşte „fluturaşi” în stomac sau în minte, poate că doare sau că-ţi înalţă sufletul în zbor nesfârşit, poate că te face să respiri sacadat sau îţi taie respiraţia…poate că-ţi aduce tot timpul lacrimi în ochi sau te face să zâmbeşti tot timpul… Fiecare o simte în felul lui, sau fiecare iubire e altfel, chiar dacă tu eşti acelaşi… ori poate că fiecare nouă iubire te modelează altfel…
În fine… ce te faci când ai parte de o iubire ciudată… imposibilă? Nu mă refer aici la diferenţe între rase, etnii, religii… nici la diferenţe de cultură sau avere… nici măcar la întâmplarea ca tu să iubeşti iar celălalt să nu te iubeasca…
Mă refer la a iubi pe cineva de care nu ţi-a dat prin minte că te-ai putea îndrăgosti… de care în ruptul capului n-ar fi trebuit să te îndrăgosteşti! Ca în melodia Beatles… „I don’t like you, but I love you”… Cineva care uneori îţi învăluie sufletul într-o imensă duioşie, alteori te scoate pur şi simplu din sărite… Cineva pe care uneori parcă-l iubeşti, alteori îl urăşti atât de tare încât te trezeşti cu porniri sadice… Cineva datorită căruia speri şi disperi în fiecare zi… pentru care uneori ai răsturna munţii, alteori ai da cu piciorul la tot… Cineva care parcă-ţi vorbeşte într-o limbă necunoscută, cineva care te face să iubeşti viaţa şi în acelaşi timp să-ţi doreşti moartea sau măcar o amnezie, acolo… să termini cu toate!
Vi s-a întâmplat, totuşi, să nu vă puteţi scoate din minte nici un moment acea persoană, să vă împingă un avânt irezistibil către ea? Şi ce-ar fi de făcut?”

„probabil mulţi dintre voi au trecut prin nişte relaţii în care aţi simţit că ceva nu merge şi probabil nu va merge niciodată…aţi stat să vă gîndiţi care este cauza sau motivele,chiar există iubire imposibilă sau persoane imposibile? ….care credeţi ca sunt motivele sau cauzele pentru care apare iubirea imposibila sau o persoana devine imposibila?”. Prostii de gospodine măritate cu primul care le-a cerut, din prea cunoscuta panică să nu rămînă fete bătrîne. Mă rog, am dat un exemplu, cauzele-s multe şi nu face obiectul.

Eu una nu cred în aşa ceva, să fie clar!

Dă-le-n… de iubiri imposibile. Nu se poate? pa şi la revedere!

Aia credea, suferea şi îşi rupea cămaşa de pe ea(versuri original adaptate situaţiei neoriginale dar real de banale). Era tută, v-am zis.

Şi mai şi avea o boală cronică, greu şi periculos de tratat. Trăia din amintiri.

I-am repetat pînă la obsesie, e unul dintre tratamente: a repeta pînă la golire de sens a cuvintelor, că amintirile sunt semnul clar de dileală şi buba la cap. Cînd ai o singură boală e simplu, cînd ea este asociată cu alte cîteva te duci dragă la specialist. Adică la mine. Am învăţat-o cu multă răbdare şi iubire CUBISMUL. Şi vă asigur că am vindecat-o. Amănunte nu dau că sunt plictisitoare. A fost boală gravă, iar amica e încă în convalescenţă. Adică vulnerabilă. Se ocupă de ea un coleg, specialist în ambulator, post traumatolog. Bun!

Să ne întoarcem la FILME.

La începutul experienţei mele de înşirat poveşti prin virtual, naivă cum mă ştiţi, credeam că am foarte mulţi prieteni(ce glumă bună, noroc că am simţul umorului bine aşezat) şi încercam să-i fac părtaşi unor trăiri ori preocupări de-ale mele. Să ne cunoaştem mai bine, credeam eu(naiva). Între timp mi-a mai trecut. Şi din una şi din alta. Uitîndu-mă cu un ochi de soacră la naivitatea clipei trecute risc, de data asta fără să-mi mai fac iluzii de nici un fel, să recomand DOCUMENTARE, documentare şi iar documentare!!!

Nu întreb: vouă ce filme vă plac?, ce faceţi vinerea?, „cum vă place”? şi alte aiureli din lipsă de subiect şi încercare de resuscitare a dialogurilor la distanţă.

Pur şi simplu vă zic: VINERI e ziua mea preferată. Că e cu multe FILME şi în general(excepţiile nu întăresc nici o regulă la mine, de obicei de trimit la colţ pe coji de nuci tari) doar a mea. Fac doar ce vreau şi mai niciodată ce trebuie.

Ceea ce vă doresc din tot sufletul şi cu toată iubirea şi vouă ;)

LEONARD COHEN A CÎNTAT LA BUDAPESTA- CRONICA LUI LULU

şi PĂREREA MEA :lol:

Reclame

18 gânduri despre “Filme

 1. Vezi, asa e la mine cu lecturile de amor, ma scot din sarite. Isi rup aia gaturi, isi frang tinereti, iti bat copiii si unii se mai si sinucid. Iar eu nu poci a intelege. In puii mei. La comedii romantice ma uit doar cand sunt plictisita rau. Si atunci risc sa ma sinucid eu :D

  1. Buna de tot, m-ai binedispus, Oana. Asa e, sa stii, nici eu nu pot uramri acele chestii. Mai sunt si FILME pe lume, nu vad sensul unor subgenuri. Adica, nu-l vad in ceea ce ma priveste!
   Ma bucur, CELLA, ca si tu esti cu documentarele, eu nu stiu ce m-a face fara ele. Zi excelenta!

   1. Mirela,
    am mai recomandat documentare şi oricum nu a interesat pe nimeni
    de mult nu mă mai interesează nici pe mine decît ce cred eu şi „ai mei”, prea multe dezamăgiri strică la digestie :lol:
    virtualul e un mare sat, cu toate gheboşeniile lui, ai să te deprinzi cu timpul…

  2. Oana,
   eu cînd am poftă de comedii îmi pun un horror de calitate(rar mai fac ăştia ceva ca lumea, tot ăia „duşi”, cum zici tu)
   în ciuda aparenţelor siropuri nu văd şi nici nu citesc… dar, mă prefac bine ;) :-P

 2. Haaaa… Nu pot sa vad la birou filmuletul (nu vad trimiterea aia) dar iti zic ce fac yo nu doar vinerea. Zilnic si noptic!Dimineata beau cafeluta cu un filmulet pe net. Un episod-doua (au 5 ori 10 minute) dintr-un online asiatic. Dorama, cum le zice. Mor de ras si de plans, daca vreau neaparat :). Dar yo ma umplu de placerea de a vedea filme „de copii”, cu „copii” (oamenii aia sunt niste copii, fac totul simplu si intens, joaca foarte expresiv, sunt niste nebuni ca mine). Ori ma uit la un episod de anime (desene animate japoneze). De la site-urile online cu anime am ajuns la dorama. Filme faine rau, sa vezi distractie – usoare unele, grave altele, cu joc foarte sensibil si cu muuulte efecte speciale… Daca ai vazut „Crouching Tiger Hidden Dragon”, ei bine ala e deja „depasit”… Moooor dupa cum alearga aia pe varfurile pomilor, si cum apare, in „Hero” lupta cu sabiile in ploaie, de sa aude si se vede picatura… Ori scena filmata de sub apa, cand se alearga unul pe altul pe suprafata apei… Ei, vad si de-astea cu maaaare placere!
  Yo oricum inghit tot ce prind: japoneze, chinezesti, taiwaneze, thailandeze, singaporeze, tot ce apare. Filtrez repede, acum ca sunt experta :).
  Sunt perversa rau, ma uit si la filme de dragoste cu tinerii aia care la 20-25 de ani zic despre ei „when I was young”… Nu mai zic de muzica si scene si peisaje… sau de comediile ori dramele politiste.
  Asa… Cafeluta la fel am si seara, cand imi permit si trei-patru episoade, poate chiar o ora de filmulete, depinde cine a mai pus si ce filme pe site. Sunt ca niste prajiturici, si da, yo sunt drama-addicted, mi-am pus si in profil pe site, sa stie oamenii din prima cu cine au de-a face. Tot a zis un nene ca-s infantila, sunt si ma simt essssstrem de bine asa. Ma uit la „dorama” online ca si cum as manca ciocolata… Mult si bun!

  PS aia au multe happy-end-uri la kilu’ de filme, cred ca asta imi creste apetitul… Addicted rau!

  1. Mikka,
   recunosc că m-ai blocat :lol:
   habar n-am despre ce spui, poate-mi dai un link să mă lămuresc
   desene animate văd şi eu dar în afară de cele clasice nivelul meu este pe la Shrek, Ice Age şi compania…
   cele asiatice nu mă atrag, habar n-am de ce… poate unde n-am avut profesor să-mi deschidă apetitul ;)
   eu, la cafea dimineaţa… documentare şi blogurile prietenilor, atît apuc 20 mari şi late :lol: restul… în „pauza de prînz” şi „desertul” cu toate ale lui doar noaptea
   recunosc, ziua sunt o cu totul altă persoană… un „peşte rău şi fioros” :-P
   iar toamna are un efect suspect de benefic, nimic din ce mi se întîmplă nu-i adevărat… totu-i „poveste” :lol:

   1. Haaa-haaa! Uite, unul din ele: Mysoju (adica „tzuiculitza mea”) : http://www.mysoju.com
    Cam ce au ei au si altii, asta si e destul pentru inceput…
    Yo, ce sa zic… Am o parte de chinez in mine, de cand cu taichi-ul… Dar nu raspund la provocari in stil japonez…
    O sa te sperii ce de gust eu, asa, ca rachiu de dimineata si de seara… Cand le-am descoperit am intrat in alta lume, una de povesti…

    Vad ca la Dramaclick ( http://209.62.11.42/~dramacli/index.php) buzunarasul cu anime nu merge. O fi ceva cu el… desene sunt si pentru copiii mici-mici dar si pentru adulti (filme in toata regula). Ceva din alea sunt la TV, pe canalul Animax.

    Ma bucur ca toamna te tine in poveste. Daca e una frumoasa, asa sper sa fie tot timpul…
    La mine, de prin decembrie, e o continua poveste fermecata. Yo-s un fel de Alice in Tara Minunilor :) .

    1. Mikka,
     dau ăştia la H.B.O. Dinastia Tudorilor… sunt dintr-o poveste în alta în seara asta :lol:
     am să studiez „problema” chino-japoneză, promit :lol:

  1. Flavius,
   eşti binevenit şi la cinematecă şi la o bere, de care-o fi :lol:
   iubirile, toate, vin şi pleacă… filmele şi prietenii rămîn, te găsesc ele/ei ori îi cauţi tu, importante-s constantele… variabilele doar întîmplător pot stica armonia

 3. Eu sunt dintre cei care stateam noptile la coada la bilete la Citemateca.Prefer filmele de arta(urata si pleonastica expresie).Sunt prea batrana sa-mi mai pierd timpul cu „zaharicale”. Prefer filmele rusesti, cele cehe,poloneze si unguresti din decemiul sapte.Neorealismul italian.Iar din ce se face azi, scurtmetrajele si filmele independentilor.”Padurea de mesteceni”, Siberiada, „Barbierul din Siberia”.Dar „Andrei Rubliov” nu se poate uita.

  1. Zinca,
   ha,ha,ha…
   cred că noi două dacă am fi împreună am avea sigur abonament la cinematecă
   eu mi-am făcut-o acasă da-i greu tare să-i explic amicului meu de 20 de ani cine-i Ana Manniani ori cu ce se mănîncă Singurătatea alergătorului de cursă lungă ;)
   mamă ce filme erau(sunt încă dar e greu să le obţii) şi ştii ceva? n-ai să mă auzi pe mine suspinînd la filme americane, de nici o culoare ;)

  1. Zica,
   cred că ar da faliment :lol:
   da’ fac eu la mine, stai liniştită…
   plăcerea-i să am cu cine vedea filmele, de una singură plăcerea nu-i aceiaşi, eu trebuie să împărtăşesc, ştii tu… bla, bla, bla

 4. Mai sunt horroruri de calitate? Ca pe mine nu prea ma mai sperie chestiile din ziua de azi. Am ajuns sa adorm si la alea cu un sentiment penibil ca nici sa mori de inima cu bun simt nu mai poti :D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s